hadeer_dodo مشرفه
عدد المساهمات : 132 تاريخ التسجيل : 11/05/2011 العمر : 30
| موضوع: طريقة عمل الممبار الثلاثاء 5 يوليو 2011 - 10:08 | |
| هذه الاكله من الأكلات الشعبية المصرية وبعض البلدان يطلقون عليها فوارغ محشية
المقادير
1كيلو ممبار 1كيلو ارز نصف كيلو لحم مفروم 1كيلو طماطم مفرومه ربع كيلو بصل مفروم
حزمه شبت 2 حزمه بقدونس ملح فلفل حب هان(الهيل) شطه حسب الرغبه
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر ارز مصرى غير منقوع طماطم مقطعه مكعبات صغيره زيت شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى
الطريقه
ينظف الممبار جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار
يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل
يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار
ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق
ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره [b] | |
|
صمتى كلامى مشرفه
عدد المساهمات : 305 تاريخ التسجيل : 07/03/2011
| موضوع: رد: طريقة عمل الممبار الثلاثاء 5 يوليو 2011 - 10:28 | |
| ممبار يسلام يسلام اى نعم الوقت بدرى شويه بس ميضرش،، سلمت يداكى | |
|
hadeer_dodo مشرفه
عدد المساهمات : 132 تاريخ التسجيل : 11/05/2011 العمر : 30
| موضوع: رد: طريقة عمل الممبار الخميس 7 يوليو 2011 - 22:24 | |
| الله يسلمك يا قمر معلشي جوعتكم علي الصبح[/b] | |
|