*semsema* مشرفة عامة
عدد المساهمات : 657 تاريخ التسجيل : 28/02/2011
| موضوع: طريقة عمل الكفته المشويه على الفحم السبت 12 مارس 2011 - 16:48 | |
| المقادير
كيلو الا ربع لحمة كندوز مفرومة
ربع كيلو ليه ضاني
بصل وافرميه او ابشرية ناعم بالمبشرة بس مش هنحطه لآ هنعصره و نأخد الميه بتاعته فقط
ملح و فلفل اسود و بهارات و الاحسن تحطى التوابل الاتيه (- كسبرة ناشفة - قرنفل- قرفة ( يمكن الاستغناء عنها )- كبابه صيني
- زعتر- حبهان - كمون- ورق لورو- جوز الطيب- فلفل أسود)
الطريقه
نضع اللحمة المفرومة هي و الليه على مية البصل و البهارات و الملح و الفلفل و سيبيها تتبل مع بعضها شوية حلوين
بعد كده هاتى الاسياخ بتاعك و صبعى الكفته و اشويها على الفحم او اشويها فى الفرن و فى الاخر هاتى حتة فحمه
و ولعيها و بعد ما الكفته تستوى حطى الفحمة في السمن اللى نزل من اللحمة هتبقى عاملة زى المشوية على الفحم و تاخد ريحة الفحم
بعد ماتستوى حطيها في طبق مفروش بالبقدونس
وبالهنـــــــــــــــــــا والشفـــــــــــــــــــا[img] [/img] | |
|