ba7bakenta المدير العام
عدد المساهمات : 1229 تاريخ التسجيل : 27/02/2011 تعاليق : عــــــــذاب ان تحــــب وعــــــــذاب ان لا تحـــــب ولكـــــن اعظـــــــم عــــــذاب ان تحــــــب بلا امـــل
| موضوع: الملوخية على الطريقة المصرية الجمعة 4 مارس 2011 - 4:37 | |
| []السلام عليكم ورحمة الله وبركاته[]
-ملوخيه على الطريقه المصريه
المكونات:
الشوربه:
ملعقه صغيره ملح ربع ملعقه صغيره فلفل فصين مستكه وفصين حبهان الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره .. يعنى طازجة نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه 6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )
تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله تضاف الملوخية بعد تخريطها ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....
ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية
لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ
اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
تحي اتى
| |
|
???? زائر
| موضوع: رد: الملوخية على الطريقة المصرية الجمعة 11 مارس 2011 - 4:57 | |
| |
|